Ο ήρωας Καταδρομέας Μανωλης Μπικάκης, κατά την Εισβολή στην Κύπρο. Πολέμησε υπερασπιζόμενος την Λευκωσία, και οχυρωμένος σε κάτι χαλάσματα μπροστά στην Σχολή Γρηγορίου, ΜΟΝΟΣ, κατέστρεψε με το μπαζούκα του, ...πέντε ή κατ' άλλους έξη Τουρκικά άρματα Μ-48!
1 2 3 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ήρωας Ελευθέριος Χανδρινός. Κυβερνήτης του αρματαγωγού Λέσβος
Ήρωα κομάντο Θανάση Ζαφειρίου
1 2 3
Ήρωας Τ/χης Γιώργος Κατσάνης
1 2 3 4 5
1 2 3
Άρθρα για το Κυπριακό ζήτημα
Οδήγησε τους άνδρες του
προς τον Άγιο Ιλαρίωνα
στον Πόλεμο της Κύπρου
Με την στρατηγική του αναχώρηση από την περιοχή του πυρός, επιλέγοντας να πλεύσει προς Νότο για Αίγυπτο αντί Δυτικά για Ρόδο, ενέπλεξε τους Τούρκους εισβολείς σε αεροναυμαχία.
Η δραματική, για τους Τούρκους, αεροναυμαχία είχε ως αποτέλεσμα την βύθιση της ναυαρχίδας τους το Cocatepe, την πρόκληση σοβαρών υλικών ζημιών στα δύο συνοδευτικά πλοία το Adatepe και το Cakmak, την κατάρριψη 19 (Σύμφωνα με το Τουρκικό ΓΕΣ) μαχητικών αεροσκαφών και τον θάνατο εκατοντάδων Τούρκων Αξιωματικών και ναυτών.
1 2 3
Η Βύθιση του Kocatepe κατά την εισβολή στην Κύπρο, η πιο επιτυχημένη (!) αποστολή της τουρκικής αεροπορίας
1 2 3
Ηλία Γλεντζές, Ο Ήρωας της Κύπρου
Αντιστράτηγοι ε.α. Γλεντζές Ηλίας και Γαληνός Αθανάσιος Ως Υπολοχαγοί, στην 31 Μοίρα Καταδρομών, τη νύχτα 20 προς 21 Ιουλίου, με ελάχιστους καταδρομείς, εισχώρησαν στις εχθρικές γραμμές, κατέλαβαν το ύψωμα Κοτζάκαγια, διαλύοντας τουρκική δύναμη άνω των 300 ανδρών, αφήνοντας πίσω τους, πολλούς νεκρούς και τραυματίες, ενώ κατέστρεψαν το κέντρο επικοινωνιών του τάγματος.
1 2 3 4
missing-cy.org.cy
Αππελαίος
Στέλιος Γρηγοράκης.
Ήρωας Στέλιος Γρηγοράκης.
Ο Χανιώτης ΕΛΔΥΚάριος που κρυβόταν επί ένα χρόνο σε σπηλιά στην Κύπρο, ενώ είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τους δικούς του.

1 2 3
Ο 23χρονος Ιωάννης Παπαγιάννη...
1 2 3
Ο Εθνομάρτυρας Τάσος Ισαάκ,θα ζήσει αιωνίως στη μνήμη μας!
Σολωμός Σολωμού: "Του αντρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δε λογιέται…"